zondag 15 april 2012

Tuinieren is ook leuk...

Het is een uur of tien als ik dit schrijf.
Naast mij zit de hamster in zijn molentje de marathon van Rotterdam te oefenen. Het is onvoorstelbaar wat een lol dat beestje heeft in het doen draaien van dat ding; ik word er gek van, hij niet.
Boven liggen onze twee kinderen zoet te slapen;  dat slapen hoeven ze niet de hele dag te doen, maar het zoet... ach, het zijn twee jongens, zullen we maar zeggen. Enig competitie-besef kun je niet ontkennen. Behalve op de zaterdagse voetbalmatches tegen het gespuis uit de regio; als trouwe wedstrijdbezoeker moet  ik eerlijk zijn|
: soms zou ik ze aan hun eigen grassprietjes het doel van de tegenstander in willen slingeren, met bal en al. Komen ze tenminste nog eens met een doelpunt thuis... (eh, neem het maar niet te letterlijk).
Op televisie kunnen we vanavond voor de tigste keer de ondergang van de Titanic bezichtigen.... of de romance van één of andere Ier volgen (ik weet nog steeds niet wat nou eigenlijk de clou van de film is)...

En aan de andere kant van het raam heb ik zicht op de tuin, alwaar ik gister weer menig zweetdruppeltje heb verloren om de tuin op orde te krijgen voor de tuinfair, die mijn vrouw voor aanstaande zaterdag gepland heeft. De tuinfair die mij mijn gekoesterde tuinhuisje ook al heeft gekost.

Inmiddels is heel Hardenberg opgetrommeld om allerlei snuisterijen van mijn vrouw en haar vriendinnen te komen bekijken (en kopen natuurlijk), en de een na de ander heeft zich  inmiddels aangemeld voor een bezoekje, zelfs van verre komen zij. Ik heb zelf ook een (min of meer verplichtende) uitnodiging ontvangen. Nee, niet om snuisterijen te kopen, maar om het lieftallige publiek te voorzien van een low coffee, high tea  of slow water met een koekje.
En dat terwijl ze mijn met dierbare zorg opgekweekte grassprietjes pletten met hun puntige hakjes, kirrend wijzen naar mijn dierbare kikkers in mijn even dierbare vijver, bewonderende woorden spreken over mijn persoonlijk aan het tuinhuis aangebouwde riante overkapping (waarbij mijn vrouw ongetwijfeld enige matigende woorden zal spreken over de geconstateerde lichte lekkage), kortom mijn hele tuin (waar zo menig zweetdruppel de aarde heeft doen besluiten er iets in te laten groeien) naar de spreekwoordelijke knoppen helpen.

Met angst en beven zie ik het komende weekeinde tegemoet. Ik vraag mij in arren moede af hoe mijn tuin te redden van de complete vernietiging. Snode plannen heb ik reeds gesmeed.
Stel dat op vrijdagavond de Hardenbergse kabelkrant konde zou doen van het afgelasten van dit verwoestende tuinfeest? Wat als ik op de late vrijdagavond in stilte de tuindeur vastschroef en lijm? Wat als ik de tuin zaterdagochtend onder water zet?
Maar: het zal gaan zoals het altijd gaat. Het is kiezen tussen de tuin of het huwelijk. En dan ben ik van nature zwak. Ik moet er niet aan denken te worden verbannen naar het tuinhuisje. En daarom zal ik zaterdag waarschijnlijk kniezend moeten toezien. Op dit moment zie ik nog maar twee lichtpuntjes:
1. Met al die punthakken wordt de grasmat toch maar mooi geverticuteerd èn
2.  Ik kan altijd nog even bellen met Piet de weerman.

5 opmerkingen:

 1. Beste Rein,
  Wat zal het morgen gezellig zijn. Ik zal graag een kopje koffie uit je handen ontvangen.
  Wat geweldig wat je voor je vrouw hebt overgehad en hoe loyaal je hebt meegewerkt. Al weet ik dat het afstaan van je tuinhuisje wel even wat denkwerk heeft gekost.
  Ach, en die grasmat, de natuur heeft helend vermogen!
  Ik zal je vijver bewonderen, want dat is echt jouw werk.
  En ik zal het op prijs stellen als je de weerman vraagt om een prachtige zonnige dag.
  Als ik jouw was zou ik niet kniezend toezien, maar als een heer met een grote glimlach een volwaardige gastheer zijn!
  Het wordt vast fantastisch!
  Tot morgen!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Genoten van je 'relaas' en ach....
  heb ik nu met je te doen of.....
  Nee hoor...ik denk dat je ontzettend
  trots bent op je vrouw en haar vriendinnen
  en dat je óns maar wat graag wilt ontvangen
  met heerlijk kop thee en warme koffie en die
  regen....ach....we smelten er niet van, toch.
  Dus ik zeg....beste Rein....tot zaterdag!!!
  Groetjes van Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk, alsof ik mijn man hoor praten!
  Gelukkig zie je ook nog lichtpuntjes in die naaldhakken..
  Ik heb krom gelegen om je fantastische relaas!
  Heel veel sterkte!
  Groetjes Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahah Nou maak je idd maar zorgen om je gras!! Als het gaat regenen dan kan het echt een bende worden met al die hakken in je tuintje..Hoop dat het gaat kraken van de droogte want dat hebben die meides wel verdient! En ik weet zeker dat jij er heel erg van gaat genieten met al die dames om je heen!!hahah Fijn weekend en de groetjes, Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 5. geweldig, ik zie het allemaal voor me haha:))
  maar het gaat vast goed komen met je tuin en morgen loop je vast als stralende gastheer te midden van al die dames te genieten!
  ik kom morgen ook gezellig een kijkje nemen en neem mijn man mee, kan hij mooi de putjes van de naaldhakken weer plat trappen;)

  tot morgen!
  groetjes, Tjitske

  BeantwoordenVerwijderen