vrijdag 25 november 2011

Heb geen illusie...

Plotseling is de discipline in het onderwijs weer in het nieuws. Gooi een leraar drie uur in het cachot en alle kippen vallen van de stok.
Is het jullie ook opgevallen dat er van alle kanten plotseling noodzaak wordt gevoeld om wat aan het gebrek aan discipline te doen? Oké, prima. Dan gaan we nu weer gewoon over tot de orde van de dag...
Je denkt toch niet serieus, dat je er nu niet meer alleen voor staat? Je denkt toch niet dat ouders, die zich tot nu toe niets gelegen lieten liggen aan wat jij als leerkracht er van vond, dat nu plotseling wel doen? Heb jij iets gehoord van dat ouderpaar daar in Nieuwegein? Precies... O ja, de directie van de school vond begin deze week dat de rust nu eerst maar terug moest keren. Niet te haastig maatregelen nemen... En dan weet jij genoeg!
Nee, gauw over tot de orde van de dag. Een schreeuwend vraagstuk kwam al weer aan de orde: Zwarte Piet en zijn relatie met discriminatie! Want deze zotten in hun rare kleren, met hun rare petjes op, die maar wat dom lopen doen: ze zetten hele volksstammen voor gek! Nog erger: het is, zo klinkt het uit geleerde monden, een restant van de slavenhandel.
Dat de grootste zot blank is, met een grote nepbaard rondloopt en zogenaamd met een paard op de daken rijdt, dat is al die geleerdheid nog niet opgevallen. Nee, zij zien slechts dat onze kindertjes worden overgoten met racistische beelden van zoetigheid dealende zwarte halve garen. Als die blanke zot straks in de klas komt en (God verhoede het)kinderen op schoot neemt, dan is de wereld helemaal te klein.
Nee, doe ons dan maar liever zo'n leerling die de sfeer in je klas verziekt en nog een ongemanierde snotaap is ook. Dat gaat over, maar Sinterklaas met zijn racistische achtergrond gaat nooit over!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten