zondag 20 november 2011

Lintje verdiend

Het heeft wel wat los gemaakt, die affaire in Nieuwegein. Plots staan kranten bol van commentaren en reacties. Daarbij wordt niet met meel in de mond gesproken.
Columnist Buurman in de Stentor plaatst de titel: "Hengst voor je kop"" . Daarbij kijkt hij terug op eigen schooljaren, waarin zijn moeder hem wel eens toevoegde: "Eigen schuld, etterbak!"
Maar in 2011 zouden leraren in een cel worden gezet, omdat vaders van nog veel ergere etterbakken agressief verhaal komen halen en aangifte doen. Of een schoolhoofd wordt met de dood bedreigd. Door ouders die zelf te beroerd, of te onmachtig, of te drukdrukdruk zijn om een kind de basisprincipes van fatsoen bij te brengen (...) Ik zou me als kind helemaal kapot schamen voor zulke ouders.

Ingezonden rubrieken, hoofdredactionele commentaren, vakbladen: we zijn het eindelijk ergens over eens: zo moet het niet. Nu is de politieman natuurlijk de kop van Jut: die had deze beslissing nooit mogen nemen.
Stel dat ie het niet had gedaan: wat had er dan in de krant gestaan? Dat er sprake was van klasse-justitie, dat er niet werd ingegrepen bij kindermishandeling, dat de politie het weer eens te druk had met snelheidscontroles?
Ik vind dat deze adjunctdirecteur volgend jaar een lintje verdient! Eindelijk iemand die zich niet langer voor paal laat zetten door zo'n onopgevoede snotaap en het risico erbij neemt dat men hem aanpakt.! Hulde voor deze adjunct!
En voor de minister van Onderwijs: ga je mond maar eens spoelen (zodat je voortaan zonder meel-in-je-mond praat), en sta daarna pal voor je mensen in de frontlinie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten