vrijdag 27 januari 2012

Den Haag op stelten

Niet netjes, de uitspraken van meneer Kircz van de Aob. Niet netjes, maar vooral ook niet een bijdrage aan de goede zaak. 'k Wil het best snappen, maar het blijft een stomme zet.
Ik bedoel: waarom moet je nu zo nodig iets over ministers en spiegels roepen? Waarom moet je zo nodig het intellect van deze bewindspersoon beschimpen? Wat draagt dat nu bij aan veranderingen die door het onderwijspersoneel gewenst worden? Waarom verlaagt meneer Fricz het niveau van de Aob tot dat van de PVV? Maxima zou zeggen: een beetje dom...

Aan de andere kant: het getuigt niet van respect als de minister, tegen nuttige adviezen van velen in het toch steeds beter meent te weten. Dat moet wel iets over het karakter van deze bewindsvrouw zeggen. En als zij het woord 'verantwoordelijkheid' in de mond durft te nemen als zij de aan het protest deelnemende docenten aanspreekt, dan wordt het inderdaad tijd eens serieus in de spiegel te kijken.

Gaat deze minister met respect om met mensen die dagelijks hard werken tot in de avonduren om de kinderen van vele ouders te onderwijzen?
Als deze minister 'verantwoordelijk' zegt, wat houdt dat dan in voor die vele kinderen voor wie straks geen plek is waar ze de onderwijszorg krijgen die nodig is?
Welke inhoud heeft het begrip 'verantwoordelijk' voor deze minister, als er straks duizenden banen verdwijnen in het speciaal onderwijs, en er voor de ontslagenen in het reguliere onderwijs geen plek is in verband met krimp?
Wat betekent 'verantwoordelijk' als de resultaten omhoog moeten terwijl de klassen alsmaar groeien, kinderen die speciale begeleiding nodig hebben die niet kunnen krijgen en het ziekteverzuim toeneemt?

Het lijkt me helemaal niet zo'n gekke zaak als de minister inderdaad 's morgens eens in de spiegel kijkt en roept dat ze minister is (goeie tip van meneer Fricz); een minister is ook 'baas' van het onderwijspersoneel. Een goede werkgever luistert naar zijn personeel (niet als jaknikker, maar als verantwoordelijke). Die kant van deze minister hebben we nog niet gezien.

Oh ja, waar de minister donderdag 26 januari zich niet direct op de voorgrond liet zien, daar was meneer T. Elias (mediageil als altijd) meteen te vinden met zijn luidruchtige gedachten. Of hij precies weet waar het allemaal over ging?  Laat maar roepen...; de beste stuurlui...
Zelfs Jack Biskop (CDA-onerwijsspecialist Tweede Kamer, van wie wij zelden een eigen inzicht vernemen, was kritisch op de Aob...; en natuurlijk vergat de journalist (tuk op een relletje) te vragen wat meneer Biskop vond van het ministireel gedraai om de 1040 uur.
De mooiste uitspraak kwam echter van de heer Beertema van de PVV:  "Die man is de weg kwijt" sprak hij wijze woorden. Ach, man, doe toch normaal.... Of had ie het over Wilders?

Bij mij is de vraag boven de minister blijven hangen: weet ze eigenlijk wel waar ze het over heeft?
Morgen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten